loading

İmplantoloji ve ağız, diş, çene cerrahisi

İmplantoloji, diş eksikliklerini tedavi etmek amacıyla kullanılan bir diş hekimliği dalıdır. Bu yöntem, titanyum implantların çene kemiğine yerleştirilmesini içerir ve doğal diş kökleri gibi davranarak üzerlerine yerleştirilen protez dişlere sağlam bir temel oluşturur. Çene cerrahisi ise çene ve yüz bölgesindeki cerrahi müdahaleleri kapsayan bir alanı temsil eder. Bu cerrahi prosedürler, çeşitli çene problemlerini düzeltmeyi, ağrıyı azaltmayı ve fonksiyonel iyileştirmeler sağlamayı amaçlar. İmplantoloji ve çene cerrahisi, hastalara estetik ve fonksiyonel açıdan kalıcı çözümler sunan, diş hekimliği alanında önemli uzmanlık dallarıdır.
All-on-four implant tedavisi
All-on-4 implant prosedürü, dört implantın stratejik bir şekilde çene kemiğine yerleştirilmesini içerir ve bu sayede dişsiz veya diş kaybına uğramış hastalara hızlı ve etkili bir çözüm sunar. Bu titanyum implantlar, üzerlerine sabitlenen protez dişlere dayanıklı bir temel oluşturarak hastaların doğal gülüşlerine ve çiğneme fonksiyonlarına kısa sürede geri dönmesini sağlar. All-on-4 prosedürü, daha az implant kullanımı ve daha kısa iyileşme süreleri avantajıyla hastalara estetik ve işlevsel bir diş rehabilitasyonu sunmanın yanı sıra, geleneksel implant yöntemlerinden farklı bir yaklaşım sunar.
A close-up of a human teeth Description automatically generated
Gömülü diş cerrahisi
Dişin çene kemiği içinde doğru pozisyonda çıkamaması veya diş eti altında kalarak gelişme sorunlarına neden olması durumunda uygulanan cerrahi bir müdahaledir. Bu cerrahi prosedür, genellikle gömülü dişin çıkarılması, çene kemiğinde düzeltmeler yapılması veya diğer dişlerle uyum sağlaması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını içerir. Gömülü diş cerrahisi, diş sağlığını ve ağız fonksiyonlarını optimize etmek amacıyla gerçekleştirilen özel bir müdahale olup, aynı zamanda estetik ve fonksiyonel iyileştirmeleri de beraberinde getirebilir.
Bursa Dental Klinik Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetlerimiz

Apikal kist tedavisi (Diş kökünde oluşan kilstik oluşumlar)
Diş kökünde oluşan kist, genellikle enfeksiyon veya diş çürümesi sonucu gelişen sıvı dolu bir kesecik olarak tanımlanır. Bu kistler, çevresindeki dokulara baskı yapabilir ve ağrı, şişlik veya diş eti hassasiyetine neden olabilir. Diş kökü kistleri genellikle röntgen görüntüleme yöntemleri ile teşhis edilir. Tedavi genellikle kistin boyutuna ve şiddetine bağlı olarak değişir; küçük kistler genellikle kanal tedavisi veya diş çekimi ile çözülebilir, ancak büyük veya karmaşık durumlarda cerrahi müdahale gerekebilir.
375 ÖZET Büyük periapikal lezyonların tedavisi; cerrahi ile kombine endodontik tedavi seçeneklerini ve tedavi sonrası uzun
 
WhatsApp
1
İletişim için tıklayın.
Merhaba 👋
Loyal Dental Clinic hizmetleri hakkında bilgi almak istiyorum.